Cum sa reduci factura la energie electrica pe timpul verii

Reading Time: 2 minutes

334818_4505Cand temperaturile de vara vor incepe sa ne deranjeze cu adevarat si aerul va deveni sufocant, solutia la indemana pentru asigurarea confortului in spatii interioare este aerul conditionat sau ventilatoarele. Pornirea acestora des si pe perioade indelungate ne va da bugetul de utilitati peste cap, din cauza facturilor la energie electrica.
Iata cateva modalitati de a ne racori si de a beneficia de temperaturi adecvate confortului organismului nostru, fara a da drumul excesiv aparatelor de aer conditionat si implicit fara sa consumam prea multa energie electrica.
1.    Petrece-ti timpul liber in locuri cu aer conditionat, dar fara ispite care sa te faca sa cheltuiesti
Spre exemplu, o biblioteca sau un centru cultural. Bibilioteca este plina de carti si reviste gratuite, iti ofera conexiune gratuita la internet prin WI-FI si mai presus de toate are aer conditionat pentru care nu platesti tu.  In loc sa stai acasa, pe canicula, naving pe internet, mai bine mergi la biblioteca. Daca ai copii, puteti merge intr-un centru de joaca cu aer conditionat.
2.    Mergi la un film la matineu
Un alt loc cu aer conditionat este sala de cinema. Daca planuiesti sa vezi un film nou aparut, du-te sa-l vezi la matineu. Pretul biletului va fi mai mic la orele diminetii sau pranzului si in plus vei fi ferit atat de caldura, dar vei face si economie la energia electrica pe care ai consuma-o stand acasa.
3.    Fa dusuri reci si dese
Acestea te vor determina sa nu dai drumul prea mult la aer conditionat si astfel vei avea o factura la energie electrica fara majorari.
4.    Trage draperiile
In zilele toride, nu uita sa tragi draperiile sau storurile, dimineata, inainte de a pleca de acasa. Astfel, interioriul va fi protejat de razele soarelui si de incalzirea peste masura.
5.    “Congeleaza” pernele
Cu o ora inainte de culcare inveleste perna intr-o folie de plastic si bag-o in congelator. Astfel, faptul ca pui capul pe o perna racoroasa, te va face sa uiti de canicula si sa adormi repede.
6.    Deschide ferestrele tarziu in noapte
Daca le tii deschise ziua, nu faci altceva decat sa lasi interiorul casei sa ajunga la temperatura ridicata de afara.
7.    Nu gati folosind cuptorul
Folosirea cuptorului poate creste foarte mult temperatura din bucatarie. Prepara mancaruri doar pe plita aragazului sau la cuptorul cu microunde.
8.    Inlocuieste toate becurile incadescente cu becuri ecologice
Mai ales ca incepand din 2012 s-a interzis de catre U.E. productia si importul in tarile europene ale acestui tip de becuri
Becurile incandescente folosesc mai multa energie si emit mai multa caldura decat cele ecologice.
9.    Nu folositi aerul conditionat la temperaturi foarte joase
Setati aerul conditionat pe 20-22 de grade, in loc de 16-18 grade, deoarece cu cat este dat pe temperatura mai joasa, cu atat consuma mai multa energie.

Invata de ecomisesti si…MERGI INAINTE!

Share and Enjoy !

Shares