Ce produse sa cumperi la bax ca sa faci economie

Reading Time: 3 minutes

Ce produse sa cumperi la bax ca sa faci economieDe cate ori n-ai ajuns acasa, de la cumparaturi, si te-ai intrebat pe ce ai dat banii? Poate ca nici nu te-ai tinut de lista, dar cu siguranta nu ai stiut ce produse cumparate la bax pot face o diferenta considerabila in portofelul tau.

O varianta foarte buna de a economisi bani este sa cumperi produse la bax sau in cantitati mai mari. Daca le prinzi si la reducere, cu atat mai bine. Singura conditie este sa ai unde sa le depozitezi acasa.

Iata, asadar, ce merita sa cumperi la bax:

  1. Hartie igienica si alte produse din hartie

Ca sa nu-ti dai seama cat este de importanta atunci cand lipseste, achizitioneaza hartie igiena la bax. Astfel n-o sa ramai niciodata fara, si economisesti si o suma importanta de bani. Un studiu a demonstrat ca poti pune deoparte chiar si 43% daca renunti la obiceiul de a cumpara la bucata. Aceeasi regula se aplica la toate produsele de hartie.

  1. Periute si pasta de dinti

In magazine gasesti periute vandute la set, iar unele supermarketuri au din cand in cand promotii cu preturi foarte bune la pasta de dinti. Profita de ele si fa-ti un stoc de periute si tuburi de pasta de dinti. Nu se strica si in plus este bine sa ai de rezerva pentru musafirii care se hotarasc sa ramana peste noapte. Prin aceasta masura economisesti 35% din suma.

  1. Bauturi spirtoase

Bauturile spirtoase au de obicei termen de valabilitate nedeterminat, daca sunt pastrate intr-un loc racoros si intunecat, asa ca poti sa cumperi sticle uriase de vodka sau ce crezi tu ca vei pune pe masa cand vei da o petrecere. Economistesti astfel 35% sau chiar mai mult la lichior si 25% la bere.

  1. Orez alb

Acesta are termen de valabilitate nedeterminat ca si alcoolul, doar ca trebuie sa ai grija sa-l tii departe de daunatori. Cumpara un sac din magazinele en-gros si economisesti 20% decat daca ai fi cumparat aceeasi cantitate din supermarket.

  1. Baterii si becuri

Ai fi surprins sa afli ca dai cu 63% mai putini bani daca achizitionezi o cutie intreaga de baterii, decat daca cumperi la bucata. Acum parca iti pare o idee buna sa-ti fac un stoc de baterii, dar si de becuri, nu? Nu stii niciodata cand ai nevoie de baterii pentru mouse sau cand ramai fara lumina la baie.

  1. Folie de aluminiu si de plastic

Te costa cu 50% mai putin daca cumperi o rola mare de folie de aluminiu decat daca ai cumpara aceeasi lungime, dar distribuita pe mai multe role. Oricum o vei  consuma la un moment dat, deci de ce sa nu cumperi o rola mai mare?

  1. Paste

Pastele uscate, pastrate intr-un loc racoros si uscat, rezista pana la trei ani., asa ca urmareste promotiile magazinelor si fa-ti provizii. Vei pune deoparte 20% si vei avea cu ce gati o masa rapida, cand esti pe fuga.

  1. Vitamine, minerale

Stii ca trebuie sa iei suplimente de vitamine si minerale zilnic, nu? Atunci ce sens are sa iei mai multe cutii, cand poti cumpara una singura, mai mare? Termenul de valabilitate este de patru sau cinci luni si vei economisi o suma importanta de bani.

  1. Scutece

Un studiu realizat in America a demonstrat ca scutecele pentru un bebelus pot costa si 1.100 de dolari pe an. In Romania nu s-a realizat o astfel de studiu, dar dupa un calcul simplu vei constata ca dai foarte multi bani pe pampersi, asa ca mai bine cumperi la bax. Totusi, nu uita ca bebelusul creste, asa ca nu lua scutece care sa-i ajunga un an, dar care sa fie aceeasi marime.

Share and Enjoy !

Shares