Opt trucuri de reducere a bugetului de calatorie

Reading Time: 3 minutes

Cat cheltuiesti pentru vacanta ta?

De cate ori nu v-ati auzit prietenii sau pe cei apropiati spunand “nu ne permitem sa calatorim in concediu, costa prea mult”. Este o idee preconceputa. Ei bine, este mai mult decat posibil sa calatorim ieftin, bine si pe parcursul mai multor zile.
Indiferent unde mergi, ai o multitudine de posibilitati sa tai cheltuielile de calatorie si sa te bucuri de calitatea vacantei familiei tale. O vacanta ieftina nu inseamna neaparat o vacanta cu servicii proaste.
Iata cateva sfaturi despre economisit banii atunci cand iti programezi vacanta sau cand pleci cu ocazia ei.
1.    Achizitioneaza transport ieftin
Urmareste cu cateva luni inainte de plecare ofertele companiilor aeriene sau ale celor care ofera transport cu autocarul. Poti avea surpriza ca biletele de avion sa fie foarte ieftine pentru destinatii considerate de obicei inaccesibile din cauza pretului transportului.
2.    Fii flexibil si adapteaza-te ofertelor de transport cu avionul
Un mic truc iti poate reduce semnificativ cheltuielile destinate vacantei, mai ales daca vei cumpara biletele de transport pentru intreaga familie. Spre exemplu, poti alege zborurile din cursul saptamanii, in locul celor de weekend sau zborurile din extra sezon. De asemenea, zborurile cu escale pot fi mai ieftine decat cele directe.  Primul pas in gasirea acestora este sa cautati pe internet “zboruri ieftine”.
3.    Beneficiaza de ofertele speciale la calatoriile cu trenul
Spre exemplu, in Europa poti calatori ieftin si cu trenul, in ciuda ideii ca alegerea unui asemenea mijloc de transport te-ar duce la cheltuieli suplimentare. Biletele de tren in Europa sunt mai ieftine si cu 50%, daca rezervarile sunt facute cu 1-3 saptamani inainte, pe site-urile companiilor de transport feroviar ale tarilor din care pleci sau in care vrei sa ajungi.  Pe site-ul www.cfrcalatori.ro poti gasi diverse abonamente pentru transport ieftin catre tarile din Europa, dar si oferte pentru destinatii interne.
4.    Calatoreste extra sezon
Ia-ti concediu si calatoreste in afara sezonului, chiar daca vara este anotimpul potrivit pentru vacanta in tarile din Europa sau iarna pentru o vacanta exotica. Vacantele sunt mai ieftine in extra sezon. In plus, poti avea supriza placuta de a gasi la destinatie restaurante, magazine, baruri si cluburi cu preturi mici, tocmai datorita faptului ca este extra sezon.
5.    Nu-ti ingreuna bugetul cu vacante in destinatii foarte cunoscute
Alege destinatii mai putin populare, astfel vei cheltui mai putin. Bineinteles ca nu exista oras care sa inlocuiasca Londra in visele tale de vacanta, dar pana vei avea destui bani sa o vizitezi, poti merge in alte capitale sarmante, dar si ieftine, ale Europei, cum ar fi Budapesta sau Atena.
6.    Sari peste lanturile hoteliere
Cu cat hotelul din oferta de vacanta este mai cunoscut si cu mai multe stele, cu atat este mai scump. Alternativele pentru un buget mic  sunt: pensiunile, parcurile de rulote (aici te poti caza si fara sa ai pe a ta, punandu-ti-se la dispozitie rulotele parcului), apartamentele sau casele inchiriate in regim hotelier. Acestea din urma sunt ideale atunci cand calatoresti cu familia sau prietenii si cand te poti autogospodari, neavand nevoie stringenta de femeie de serviciu sau de alte servicii pe care ti le poate oferi un hotel.
7.    Identifica tururile gratuite ale oraselor si zilele in care sunt discount-uri sau gratuitati la muzee.
Exista marile orase ale lumii existe organizatii de voluntari numiti “greeteri”( cei care intampina)  care se ofera sa-ti arate frumusetile si atractiile (muzeele, parcurile tematice, restaurantele, barurile, cluburile, etc). unei destinatii. Cauta pe internet, in functie de destinatia aleasa, grupurile de voluntari “greeters” si inscrie-te pe site-urile lor la tururi gratuite. De asemenea, identifica gratuitatile la vizitarea punctelor culturale ale unei destinatii. Spre exemplu, in Paris, exista 14 muzee cu intrarea gratuita, dar si o regula, in prima duminica a fiecarei luni, poti vizita gratis muzeele a caror intrare, de obicei, o platesti.
8.    Alege ofertele last-minute
Poti astfel calatori cu 25-50% mai ieftin
De obicei, acestea sunt binevenite atunci cand calatoresti singur sau cu prietenii. In familie este mai greu sa-ti programezi in doua-trei zile calatoria, de multe ori programul membrilor familiei fiind diferit si neputandu-se plia pe orarele de calatorii programate in foarte scurt timp.
9.    Vacantele scumpe pot fi sustinute prin credite de nevoi personale
Vrei totusi sa-ti implinesti visele si desi nu ai bani, sa pleci in vacante deosebite cum ar fi cele exotice, in insule precum Canare, Seychelles, Mauritius, etc. sau sa vizitezi destinatii de pe alte continente?  Poti recurge la un credit flexibil de nevoi personale pe care sa-l contractezi pe o perioada scurta, astfel incat sa nu-ti afecteze bugetul pe lunile de dupa vacanta mult visata.
Extra Finance…Si MERGI INAINTE!

Share and Enjoy !

Shares