Evolutie portofoliu Peer 2 Peer in IANUARIE 2020

Peer2Peer
Reading Time: 4 minutes

Cum arata portofoliul meu de investitii in platforme de Peer2Peer in Ianuarie 2020, evolutia sa si cateva cuvinte despre Kuetzal si Envestio.

In Ianuarie am inchis contul si am retras astfel toti banii din Envestio chiar inainte cu cateva zile ca acesta sa inchida site-ul si sa dispara.Am anuntat asta pe Facebook, asa ca cei ce urmaresc pagina mea au aflat asta in timp util.

Dupa ce am vazut cum se desfasoara discutiile despre Kuetzal in Ianuarie, am decis sa il trec ca pierdere.Pierderea totala cu aceasta platforma a fost in cazul meu de 760 EURO NET.

Din pacate, lacomia m-a costat…Am gresit in primul rand prin faptul ca mi-am incalcat eu singur anumite principii cand am investit in Kuetzal.

De aceea am si retras banii din Envestio, pentru a ramane fidel acelor principii investitionale, nu ca as fi avut vreo informatie inaintea altora.Ci pur si simplu am aplicat ceea ce aplic de mult, dar acum incalcasem.Aici nu am suferit nici o pierdere chiar daca am platit cei 5% pentru buy back.Per total sunt pe 0 cu Envestio.

Platforma Grupeer este similara cu Mintos, dar fiind la inceput, ofera randamente mai bune (Acum am cca 13,8%).Am discutat cu ei si telefonic si oamenii par profesionisti si cu un model de business ce personal m-a convins.Am incredere in ei mai multa deja acum pentru ca ii si consiliez sa intre pe piata din Romania si sa lucreze cu 2 IFN-uri.Deci oamenii au echipa iar asta mi-a dat siguranta.

Am facut retrageri din Mintos si Envestio si am investit 400 de Euro in IUVO.

Mintos a si avut o multime de probleme tehnice in Decembrie si Ianuarie datorate in principal cresterii platformei dar si anumite probleme cu unii Loan Originatori (Monego) ce se pare ca sunt in curs de rezolvare.

In plus randamentul pe Iuvo a fost de aproximativ 10% pe 2019 datorita faptului ca pentru perioada de intarziere a creditelor, Loan Originatorii nu platesc dobanda(cum este cazul la Mintos).De aceea am 14% randament prognozat de Iuvo dar in realitate 10%.

Transferuri in Ianuarie

Mintos-400
Iuvo Grup500
Crowdestor0
Kuetzal0
Envestio-1599
Grupeer500

Alocare platforme la 01.01.2020

Alocare platforme la 31.01.2020

Randamentul anual prognozat este cel ce il genereaza fiecare platforma raportat la portofoliul si investitiile mele active.Deci cam atat ma astept sa incasez ca profit.Dar asa cum spuneam mai sus in cazul Iuvo, nu este tot timpul 100% corect.

In continuare toate investitiile facute sunt cu optiunea de Buy-Back sau similar pentru a avea un grad de siguranta cat mai ridicat.

Evolutia PROFITULUI meu in Ianuarie

Platforma01.01.202031.01.2020Profit Ianuarie
Mintos9.012,118.644,3132,2
Iuvo Grup1.148,01 1.661,213,19
Crowdestor3.074,873.141,7866,91
Kuetzal790,350-760,23
Envestio1.599,800
Grupeer1.501,852.024,4322,58
17.096,8715.471,72-623,5

Profitul pentru Ianuarie ar fi fost de 108,32 Euro.Dar marcand pierderea din Kuetzal in aceasta luna se duce in minus cu 623,5 Euro.

Nu uita! Profitul acesta este Brut, urmeaza sa achit impozit de 10% din el anual prin declaratia unica.

Profitul pe Mintos va fi mai mare in viitor pentru ca am investit aproximativ 4.000 Euro in cadrul unui proiect ce urmeaza a se finaliza si aceea incasare va ridica mult nivelul in acea luna.

La fel si in cazul Crowdestor unde sunt proiecte cu scadente trimestriale sau cu plata dupa primele 6 luni a primei transe de dobanda.Acestea nu sunt venituri lunare in sensul de cash dar vor creste in anumite luni cu mult profitul.

De aceea este buna diversificarea, unele platforme (de tipul Grupeer , Iuvo) au randament cat de cat liniar iar altele de tip project based(Crowdestor)sunt cu grafice mai speciale.

KUETZAL SI ENVESTIO!

In ceea ce priveste Kuetzal pot spune ca m-am fript si eu cu acei bani investiti, in cazul Envestio am avut timp sa ma intorc la principiile sanatoase de investitii si astfel am evitat o pierdere de apoximativ 1.900 de Euro.

Clar vor mai fi probleme in viitor cu diverse platforme, asta nu inseamna ca totul este o teapa ci doar ca trebuie sa fim mai atenti in ce investim.

Am primit multe intrebari in ceea ce piveste increderea in acest moment in Crowdestor, Mintos, Iuvo sau Grupeer.

Va pot spune ca pe Mintos ii stiu si lucram cu ei la Extra Finance, cu Iuvo am lucrat si acum lucram si cu Grupeer.

In ceea ce piveste Crowdestor, consider ca este o platforma OK si ce face verificari pe proiectele pe care le afiseaza.Nu au acel Buy Back ce poate produce fenomenul de „bank run” si astfel ruineaza chiar si o platforma foarte buna.Echipa a reactionat bine la aceste evenimente si sunt activi in mediul online.Din aceste motive sunt OK cu Crowdestor si investesc in ei in continuare.

In Ianuarie am investit in aceste 2 proiecte.

In Ianuarie din profitul de mai sus pentru transparenta va spun ca bonusuri de referral au fost cca 28 Euro.(Nu pe invitati ci mai mult al meu din faptul ca eu am folosit referral)

Succes!

Toate linkurile de mai sus sunt de tip referral si avem ambii de castigat bonusuri daca le folositi la deshiderea unui cont.

Nu va pot sugera sau consilia in ce si cat sa investiti, tot ce fac este sa va exemplific ceea ce fac eu si daca si voi doriti sa faceti asa, va pot ura succes!

Share and Enjoy !

Shares