Cum sa-ti organizezi bugetul cand vrei sa faci economii

Reading Time: 2 minutes

pusculitaTe tot plangi de ceva vreme ca n-ai reusit sa pui niciun leu deoparte, desi visezi la vacante exotice si masini cochete. Indiferent care este obiectivul tau, incerc sa te ajut putin sa te organizezi si cu siguranta ca vei obtine ceea ce-ti doresti.

Stabileste-ti obiectivul

Am dat doar doua exemple pentru care ai vrea sa strangi bani, dar cu siguranta sunt mult mai multe. Un curs, o bicicleta performanta, schiuri, un zbor cu parasuta, orice se poate indeplini daca esti suficient de hotarat. Sau poate vrei sa ai un fond de urgenta, in caz de probleme de sanatate sau de demitere. In aceste cazuri, nu uita ca exista ExtraSimplu.ro care iti imprumuta o suma de pana la 2.000 de lei in doar cateva ore, cu o copie dupa buletin si o copie dupa extrasul de cont.

Este important sa stii exact pentru ce strangi banii pentru a ramane motivat in momentele in care gasesti ceva mai bun de facut cu suma respectiva.

Seteaza o suma lunara

Dupa ce te-ai lamurit pentru ce vrei sa incepi sa faci sacrificii, trebuie sa calculezi ce suma trebuie sa aloci lunar. Gandeste-te in cat timp vrei sa-ti achizitionezi acel bun, apoi suma totala imparte-o la numarul de luni si vei afla astfel cat trebuie sa pui deoparte in fiecare luna.

Cheltuieli lunare

Nu amana pentru sfarsitul lunii depunerea banilor in contul de economii, caci s-ar putea sa intalnesti multe tentatii pe parcurs. Asa cum, la inceputul lunii, iti platesti chiria, intretinerea si restul utilitatilor, asa trebuie sa-ti si alimentezi contul de economii.

Apeleaza la serviciile bancii

Daca tu nu poti sa-ti gestionezi banii astfel incat sa faci economii, intereseaza-te daca banca pe care primesti salariul are un serviciu prin care sa-ti retraga automat o anumita suma de bani. Scapi astfel de batai de cap si esti nevoit sa te descurci cu banii care iti raman.

Fa-ti un buget lunar de cheltuieli

Primul pas pentru economisirea efectiva este sa pui pe hartie ce cheltuieli lunare ai. Trece chiria, intretinerea, facturile, dar si cumparaturile la supermarket sau in mall, iesirile in oras si sala. Scrie tot ce-ti amintesti si noteaza orice suma pe care o gasesti pe vreun bon din luna respectiva. S-ar putea sa ai un soc cati bani arunci aiurea. Si, de asemenea, vei observa ca poti cu usurinta sa economistesti macar 5%. Tine cont ca rata de economisire in Romania este de 9%, fata de 12% in zona Euro.

Pentru alte sfaturi concrete despre cum sa economisesti bani in fiecare luna, in curand pe blog.

 

Share and Enjoy !

Shares