Evolutie portofoliu Peer 2 Peer in Aprilie 2020

Peer2Peer
Reading Time: 4 minutes

Cum arata portofoliul meu de investitii in platforme Peer2Peer in APRILIE 2020


In Aprilie am continuat sa fac retrageri din Mintos si Iuvo.Din Mintos si Iuvo pentru ca randamentul nu este atractiv (mai ales in criza asta), din Crowdestor nu am retras pentru ca nu am avut incasari.

In Aprilie asa cum am spus din Februarie, avand in vedere scaderile de pe pietele de capital am alocat in BVB(Actiuni) o parte a investitiilor.

Randamentul pe Iuvo a fost de aproximativ 10% pe 2019 datorita faptului ca pentru perioada de intarziere a creditelor, Loan Originatorii nu platesc dobanda(cum este cazul la Mintos).De aceea am 14% randament prognozat de Iuvo dar in realitate 10%.


Transferuri in Aprilie

Mintos-84 EURO
Iuvo Grup-313 EURO

Alocare platforme la 01.04.2020

Alocare platforme la 30.04.2020

Randamentul anual prognozat este cel ce il genereaza fiecare platforma raportat la portofoliul si investitiile mele active.Nu este insa neaparat corect, pentru ca nu voi incasa fix acel randament.

In continuare toate investitiile facute sunt cu optiunea de Buy-Back sau similar pentru a avea un grad de siguranta cat mai ridicat.Cat se poate in nebunia de acum cel putin!


Evolutia PROFITULUI in Aprilie

PlatformaSold la 01.04.2020Sold la 30.04.2020Profit Aprilie
Mintos7.9357.89241
Iuvo Grup1.30299910
Crowdestor3.0863.086?
12.32311.97751 EURO
*Aceste cifre sunt fara Grupeer

Nu uita! Profitul acesta este Brut, urmeaza sa achit impozit de 10% din el anual prin declaratia unica.




Riscuri noi si probleme cu platforme

De la inceputul lunii Martie au pornit vestile proaste pentru piata Peer2Peer, am detaliat riscurile daca te intereseaza in articolul de aici.

Mintos a modificat procedura si acum pot fi prelungite in anumite conditii creditele datorita conditiilor impuse in principal de criza dar si de reglementarile unor tari.Aici ai linkul pentru articolul de pe blogul lor.

In schimb pe piata secundara a Mintos inca se mai pot face bani la ce discount-uri sunt.

Mintos in continuare prezinta riscurile cele mai scazute din aceasta industrie, in special datorita marimii sale.

Crowdestor a a luat decizia sa acorde o amanare debitorilor ce aveau scadenta in perioada aceasta pana in Iunie.La fel , executarea garantiilor in aceasta piata de criza nu ajuta pe nimeni.Dar incasarile investitorilor in perioada aceasta (sper sa nu fie si dupa) vor fi afectate.Aici este comunicatul lor.

Iuvo Grup a luat o masura similara in acest sens si IFN-urile ce lucreaza cu ei incaseaza si achita creditele catre Iuvo dar cu exceptii.

Daca in Romania se amana la plata ratele pana in Decembrie si avem 3 IFN-uri ce lucreaza cu Iuvo dar nu incaseaza pana in Decembrie, este clar ca si Iuvo va amana platile.


Grupeer

Am ales sa tratez separat platforma asta pentru ca au aparut multe informatii in spatiu public(Grupuri de Facebook) prin care Grupeer este se pare o noua teapa, sau un faliment.

Acum 4-5 luni am discutat cu ei si chiar parea a fi foarte OK si profesionisti, acum vreo luna am vazut un interviu de la birourile lor ce parea din nou foarte in regula.Suprinderea mea este cu atat mai mare datorita acestora.

Conducerea societatii nu este convingatoare in mesaj si de cateva zile se pare ca nu prea mai comunica.Au fost cativa angajati sau fosti angajati ce au spus ca au fost concediati in ultimele 2 saptamani si ca nu stiu ce se intampla.

Au aparut si informatii cum ca 2 deal-uri facute de Grupeer sunt false.Aspect deranjant si foarte problematic.

Am vazut multe comentarii de la persoane ce au retras banii liberi din contul lor de Grupeer , dar nu i-au incasat nici dupa 2 saptamani, asta este o mare problema din nou.

Eu am solicitat o retragere a 20 de Euro pe care ii avem in cont pe 26 Martie si nu i-am incasat inca.

Grupeer a comunicat doar faptul ca lucrand de acasa toti angajatii, lucrurile se misca incet, dar ca totul este OK.

Din ce am observat si dupa ce am citit informatiile vehiculate, tiind sa trec si aceasta suma la pierdere.Nu neaparat ca ar fi o teapa, cum a fost cazul Kuetzal sau Envestio, unde au fugit efectiv cu banii, dar probabil un faliment sau ceva similar va fi.


Concluzii

Deci si in Aprilie am avut un profit foarte mic din cauza amanrilor la plata in special acordate de Crowdestor.

Martie a fost luna BOMBA din punct de vedere financiar, asta cred ca este clar pentru oricine deja.Inchideri de afaceri, somaj tehnic, criza sanitara, o nebunie.In Aprilie nu am mai avut alte schimbari.

O criza ca aceasta din pacate nu am mai avut si de aceea nici estimari corecte nu prea exista.Nu este similara cu cea din 2008 ce a putut fi rezolvata prin injectarea de lichiditate, acum este santiara dar va afecta mult si afacerile.

Pe langa aceste masuri de amanare a platilor mai vine si vestea ca Grupeer este posibil sa fie POC.Deci o luna horror pentru Peer2Peer.

Acum ma bucur (sincer sper ca si voi ati citit articolele mele anterioare in special cel din Februarie cand spuneam despre marimea portofoliului de Peer2Peer) ca am redus ponderea acestui tip de investitie in ultimele 9 luni de la 25.000 de Euro la 12.000 in prezent.

Voi reduce probabil in continuare marimea portofoliului Peer2Peer (atat cat va fi posibil) pana la o suma de cca 10.000 Euro impartita in 2-4 platforme.

Succes!

Toate linkurile de mai sus sunt de tip referral si avem ambii de castigat bonusuri daca le folositi la deshiderea unui cont.Dar deja perioada este foarte riscanta.

Nu va pot sugera sau consilia in ce si cat sa investiti, tot ce fac este sa va exemplific ceea ce fac eu si daca si voi doriti sa faceti asa, va pot ura succes!

Aboneaza-te la newsletter ! (vei primi pe e-mail cele mai noi articole).


Loading

Share and Enjoy !

Shares