Top actiuni subevaluate la BVB

Reading Time: 3 minutes

In ultima perioada observ o crestere a interesului pentru investitiile in actiuni, in special datorita fluctuactiilor preturilor din ultimele 2 luni.

A fost, si inca este o perioada in care se pierd si se fac averi.Pe volatilitate de plus sau minus 10-20% in decurs de zile se pot face bani multi si poate mai usor se pot pierde bani multi.

Exista si o expresie, „”La bursa se intalnesc cei cu bani si cei cu experienta, la finalul zilei cei ce aveau bani castiga experienta si cei ce aveau experienta castiga banii””.

Dar daca nu esti interesat de trading si te intereseaza un portofoliu pe termen lung, am facut acest top actiuni subevaluate tranzactionate la BVB.


Topul actiunilor subevaluate are la baza un calcul asupra indicatorilor standard:

Price/Earnings (Pretul actiunii supra sau raportat la Venituri per actiune)se mai noteaza si P/E sau PER

Price/Book Value (Pretul actiunii supra sau raportat la valoarea per actiune a activelor), se mai noteaza si P/B sau P/BV


Cifrele de la care am pornit sunt publicate de TradeVille ca o actualizare a dividendelor platite de companii.


Top actiuni subevaluate la BVB


  1. Casa de Bucovina – Club de Munte (Simbol BCM)
  2. Electromagnetica (Simbol ELMA)
  3. SIF Muntenia (Simbol SIF 4)
  4. Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra (Simbol EFO)
  5. SIF Moldova (Simbol SIF 2)

Foarte apropiate sunt si SIF 3 si SIF 1 diferenta o face indicatorul P/E

Favorita mea este Casa de Bucovina, ce anul acesta are si un dividend de exceptie si anume 16% raportat la pretul de 0,084 Ron per actiune de zilele trecute.

In plus aceasta companie, ce detine hotelul Best Western din Gura Humorului, are in cont si investiti in fonduri de investitii (deci lichizi) cca 12.000.000 Lei.Adica la valoare de azi a actiunilor capitalizarea sa este egala cu ce are CASH!!!.Firma nu are datorii si pe langa asta mai are si imobile de 24.000.000 Lei.

Asta este o firma ce valoreaza pe Bursa 14.000.000 Lei si in realitate daca se inchide valoreaza 36.000.000 Lei.

Valorea aceasta pe care o are raportata la valoarea pe Bursa plus faptul ca anul asta pentru turismul intern se anunta ca fiind un an bun (revine pana la final de an) ma indreptateste sa cred ca este o super actiune.De aceea nu va ascund si ca am cumparat ceva actiunii la ea si le voi tine pe termen lung.Deci nu va fac vreo recomandare ca sa vand eu sau sa creasca pretul, ci doar sa stiti ca exista si actiuni mult subevaluate in piata.

In portofoliu mai am si SIF 4 si SIF 3, dar SIF 4 nu acorda dividende pe cand SIF 3 acorda la un randament destul de bun.


Recomandare

Va recomand tuturor ca inainte de a investii in orice sa analizati acea investitie, in cazul actiunilor sa va uitati pe raportul anual, pe raportul de audit(aici mai gasiti probleme sau riscuri) si dupa aceea sa investiti in cunostinta de cauza.

Analizand unele societati am eliminat multe riscuri si am putut investi avand informatiile necesare.

Deci pentru investitii de portofoliu faceti analiza, pentru specula este alta poveste.

Sper ca ti-a fost util acest articol si iti urez mult succes in castigarea independentei tale financiare.Lasa-mi un comentariu daca ai intrebari si voi raspunde.

Disclaimer

Nu sunt consilierul vostru si nu va dau sfaturi in acest sens.Tot ce fac pe acest site este sa va exemplific ceea ce fac eu si ceea ce expertii considera oportun.Articolele mele nu sunt consiliere in investitii.

Aboneaza-te la newsletter ! (vei primi pe e-mail cele mai noi articole).


Loading

Share and Enjoy !

Shares