Portofoliul de Peer 2 Peer in IULIE

Reading Time: 4 minutes

Cum arata portofoliul meu de investitii in platforme de Peer2Peer in Iulie 2019?

Incepand cu acest articol, lunar, va voi prezenta exact cum investesc in Peer2Peer.

Incepand cu 2016 investesc in principal prin Mintos, de aceea este si preferatul meu si are cota cea mai ridicata.Probabil conteaza ca si lucrez cu ei din 2017 prin Extra Finance si ca ii cunosc bine conducerea si angajatii.Asta da un sentiment de incredere mai ridicat.

Portofoliul la 01.07.2019

La final de Iulie am continuat sa investesc dar de data aceasta am investit egal in Mintos si in Crowdestor.De aceea mai jos se pot vedea celelalte scazand ca pondere.

Portofoliul la 01.08.2019

Randamentul anual prognozat este cel ce il genereaza fiecare platforma raportat la portofoliul si investitiile mele active.Deci cam atat ma astept sa incasez ca profit.

Toate investitiile facute sunt cu optiunea de Buy-Back sau similar pentru a avea un grad de siguranta cat mai ridicat.

Din 01 August am inceput pe Mintos sa cumpar si credite(sau mai bine spus parti din credite) de pe piata secundara cu discount sau premium dar cum randamente de 16% pe an(tot cu optiunea de buy back) pe termene de maxim 30 de zile.

Toate randamentele sunt pe moneda Euro.Nu investesc decat in Euro, chiar daca Iuvo si Mintos au oferte mai bune si pe credite in alte valute.

Daca doriti sa va deschideti cont pe Mintos folositi acest link si vom avea ambii parte de un mic bonus http://www.mintos.com/en/l/ref/I56Y2J
Iar pentru Crowdestor https://crowdestor.com
Pentru Envestio https://envestio.com/?invite=KVrqnTc folositi acest link si vom avea ambii parte de un mic bonus
Pentru Kuetzal https://kuetzal.com/go/799918/ folositi acest link si vom avea ambii parte de un mic bonus

Cum arata cifrele?

Evolutia portofoliului meu in Iulie.

01.07.201931.07.2019Profit Iulie
Mintos1500017107107
Iuvo Grup2500253131
Crowdestor10003003,383,38
Kuetzal10001001,51,5
Envestio5005055
2000024147,88147,88

La 31.07.2019 am majorat cu 2000 de Euro contul la Mintos si cu 2000 de Euro cel din Crowdestor fata de 01 Iulie.Investitiile in Crowdestor, Kuetzal si Envestio au inceput in decursul lunii Iulie de aceea profitul inca nu ajuns la luna intreaga.

Mintos

Clar cea mai buna optiune pentru incepatori dar si pentru avansati mai ales pentru usurinta folosirii dar si pentru ca ofera cea mai buna diversificare a creditelor atat geografic cat si ca tip.

Nu pot sa va arat exact in ce credite am investit din simplul motiv ca sunt sume mici pe fiecare dintre acestea, mare parte prin Auto Invest si nu ar avea sens.Va pot spune ca aleg doar termen de sub 12 luni , in Euro, cu optiune de buy-back si cu dobanda de minim 12,5%.Astfel va puteti si voi customiza portofoliul de auto invest.

Va recomand sa selectati DOAR Loan Originatori cu Buy Back Guratee si puteti afla aici lista exacta (bifati optiunea buy back YES din filtre) https://www.mintos.com/en/loan-originators/#overview

Si doar Loan Originatori ce acorda Interest income on Delayed Payments ce ii vedeti aici https://www.mintos.com/en/loan-originators/#details .Interest Income on Delayed Payments inseamna ca si daca clientul intarzie cu plata si trebuie prin cuplare cu Buy Back sa fie rascumparat de Loan Originator voi aveti garantata dobanda pe acele zile de intarziere, chiar daca IFN-ul(Loan Originator) nu o incaseaza.

Crowdestor

Am inceput de curand sa folosesc Crowdestor cum se si observa din imaginile de mai jos, dar randamentul este foarte bun.

Proiectele nu au Buy Back, dar au un fond de tip similar in caz de default ce ar achita datoriile pana incep ei sa execute debitorul.

Eu investesc in principal doar daca au plata lunara macar la dobanda si daca au o garantie reala in spatele proiectului.

Acesta este exact print screen-ul ca sa nu existe o discutie de tipul „put your money where your mouth is”.

Exact ce, cand si cat am investit prin Crowdestor.

Planul pentru August

  • Voi majora probabil expunerea pe Crowdestor si Mintos si Envestio(doar daca vad ca au proiecte noi si interesante).
  • Este chiar posibil ca in urma analizei pe piata de actiuni sa reduc portofoliul detinut in actiuni si sa reorientez o parte din el tot in Peer2Peer

Nu va pot sugera sau consilia in ce si cat sa investiti, tot ce fac este sa va exemplific ceea ce fac eu si daca si voi doriti sa faceti asa, va pot ura succes!

Succes!

Share and Enjoy !

Shares