7 sfaturi financiare de la Warren Buffett

Reading Time: 2 minutes

warren_buffettDaca esti in cautarea unor sfaturi valoroase, pe care sa le pui in practica, cel mai bine este sa ii asculti pe cei care stiu cate ceva despre bani. Warren Buffett poate fi un bun mentor financiar, deoarece este recunocut ca fiind al 3-lea in lista celor mai bogati oameni din lume in anul 2006, tot al treilea in lista anului 2007 si primul pe lista anului 2009. In 2015 se afla din nou al treilea pe lista, dupa Bill Gates si Calos Slim Helu.

Warren Buffett este recunoscut pentru stilul de viata modest, in ciuda averii imense de 72.700 de milioane de dolari pe care o detine.

Asadar, iata cateva sfaturi pretioase de la omul de afaceri american:

1. Cheltuieste cu cap

Toata lumea vrea sa se rasfete si gasim intotdeauna scuze pentru cheltuielile noastre. Cumperi ceva de care nu ai nevoie si iti justifici gestul prin faptul ca este ziua ta, ca este vacanta sau ca te recompensezi pentru un oboiectiv atins. Motive se gasesc mereu, dar daca vei continua sa cheltuiesti, mai ales daca ai deja probleme financiare, vei ajunge sa te imprumuti si, in final, sa vinzi din lucrurile pe care le-ai cumparat.

2. Economiseste pentru situatii neasteptate

Nu stii niciodata cand poate aparea o urgenta, asa ca ar trebui sa ai in permanenta bani pusi deoparte. Dupa ce iti platesti toate darile lunare, pune bani si in contul de urgenta.

3. Gandeste pe termen lung

Banii nu cresc peste noapte, iar oamenii de cele mai multe ori gandesc pe termen scurt, caci sunt ingrijorati de problemele financiare imediate. Dar scopurile pe termen lung sunt de asemenea importante pentru ca nu vrei sa te gasesti intr-o situatie ingrijoratoare peste 10, 20 sau chiar 30 de ani.

4. Limiteaza-ti imprumuturile

Uneori este necesar sa imprumuti bani, dar iti va fi dificil sa economisesti si sa devii independent daca esti dator. Cauta solutii prin care sa achiti creditele pe care le ai si nu mai face altele. Imprumuta sume mici, pe care stii ca le poti da repede inapoi.

5. Nu investi niciodata in ceva ce nu intelegi

In momentul in care investesti bani in ceva in care nu crezi, sunt sanse foarte mari sa intampini dificultati pe parcurs. In plus, daca ai cunoaste domeniul respectiv, ai putea sa revezi eventualele probleme din viitor.

6. Mentine un stil de viata modest

Limiteaza-te la un buget astfel incat sa poti sa-ti contorizezi cheltuielile, dar si sa pui bani deoparte. Multi oameni isi doresc sa traiasca cu bani mai multi decat au si asa ajung sa faca imprumuturi peste imprumuturi, dar este important sa cheltuiesti rational. Intinde-te numai cat ti-e plapuma!

7. Evita cumparaturile compulsive

Este foarte important sa nu cazi in capcana cumparaturilor compulsive, caci asa ajungi sa-ti cheltuiesti toti banii, toate economiile, ba chiar sa imprumuti si alti bani. Mai bine investeste in sedinte de psihoterapie ca sa rezolvi cauza acestui comportament si vei fi mult mai castigat.

Asa cum a zis Warren Buffett, uneori este nevoie sa imprumuti sume mici de bani, asa ca nu ezita sa apelezi la ExtraSimplu.ro. Obtii o suma de pana la 2.000 de lei in doar cateva ore, cu o copie dupa buletin si o copie dupa extrasul de cont.

Share and Enjoy !

Shares