Cum economisesti bani renuntand la cheltuielile inutile

Reading Time: 2 minutes

saveSa economisesti bani nu inseamna neaparat sa-ti rupi de la gura si sa depui o suma constanta in banca. Ai putea sa-ti analizezi stilul de viata si sa renunti la unele cheltuieli, chiar daca minore, dar care vor conta la sfarsit de luna.

Iata cateva sugestii:

Ia-ti pachet la serviciu

Cand ti se face foame la serviciu nu te mai gandesti la bani si nici macar sa faci alegeri sanatoase. Ca sa ai un control mai bun al finantelor, dar si a sanatatii tale, ia-ti pachet de acasa. Poti lua la tine ce a ramas de la cina de seara trecuta sau poti gati ceva rapid special pentru pranz.

Cauta servicii mai ieftine de telefonie mobila, internet si TV

Companiile care furnizeaza telefonie mobila, internet si TV se intrec in oferte care mai de care mai tentante, asa ca nu ai de ce sa ramai la firma care iti ia bani multi pe aceste servicii.

Foloseste mai mult bicicleta si transportul in comun

Am ajuns dependenti de masina, dar ne dam seama de asta numai la sfarsitul lunii cand incercam sa ne dam seama pe ce s-au dus banii. Pe combustibil, evident! Foloseste mai des bicicleta si deplaseaza-te pe jos (e si foarte sanatos, de altfel) si vei vedea diferenta in buzunarul tau.

Citeste cartile online sau cumpara-le de la anticariate

E adevarat ca e cu totul alta senzatie sa tii o carte in mana, dar daca vrei sa economistesti bani trebuie sa faci si niste compromisuri. Gasesti multe carti online sau daca esti totusi adeptul cititului de pe hartie, cauta cartile in anticariat sau imprumuta-le de la biblioteca sau de la prieteni.

Foloseste cantitati mai mici de produse

Nu este nevoie sa folosesti un pumn de sampon la o spalare, caci parul tau va fi la fel de curat chiar si cu jumatate. La fel se intampla si cu hainele, care nu au nevoie de cantitati exagerate de detergent, sau cu produsele de curatenie pe care le folosesti in casa. Poate ti se pare putin lucru, dar conteaza.

Adopta un stil minimalist

Daca ai privi cu un ochi sincer cate din obiectele din casa te folosesti, mai mult de un sfert le-ai scoate pe casa scarii. Fa un inventar si vinde tot ce sta degeaba. Te asigur ca dupa o asa munca nu vei mai achizitiona niciun produs inutil. Sau daca totusi iti doresti sa cumperi ceva, asteapta 3 zile ca sa-ti dai seama daca il vrei cu adevarat.

Fa-ti o lista de cumparaturi si tine-te de ea

Mai rau decat sa te duci la cumparaturi nemancat este sa te duci in supermarket fara lista. Vei cumpara dupa cum iti dicteaza primul impuls, fara sa stii daca ai nevoie sau nu de acel produs. Fa-ti o lista din timp (nu pe ultima suta de metri, ca sigur uiti ceva) si respect-o.

Petrece-ti seara impreuna cu prietenii la cineva acasa

Aproape orice activitate facuta acasa este mai ieftina decat iesitul in oras, chiar daca poate consumati exact aceleasi produse. Puteti gati impreuna sau juca jocuri de societate. Distractia nu trebuie neaparat sa coste jumatate din salariu.

Share and Enjoy !

Shares