Brokerii din Romania

Reading Time: 2 minutes

Vreau sa va impartasesc o experienta ce se repeta cel putin o data la 2 luni.

Suna telefonul si…

„Buna ziua, Domnule…, va sun deoarece am un pont privind actiunile din Statele Unite.”

Dupa cateva minute de discutii afli ca este vorba de o companie ce se comporta ca un broker (SSIF), adica da sfaturi in cumpararea actiunilor pe bursele externe. Mizand pe faptul ca doar ei au un pont si daca actionati repede puteti obtine randamente impresionante.

In timpul acestei convorbiri am mai intrebat cateva detalii si raspunsuri mai evazive de atat am mai vazut doar la TV cand sunt dezbatute subiecte politice.

Bineinteles ca sunt destule persoane in Romania care cred si spera inca in metode de a te imbogatii peste noapte, chiar daca Caritas , FNI si altele sunt doar la cativa ani distanta. Se pare ca sunt inca oameni care cad in plasa acestor companii.

Acum sa va explic unde sunt riscurile:

1.Aceste companii nu sunt reglementate de CNVM (Comisia Natioanala a Valorilor Mobiliare) deci nu au nici o obligatie de despagubire.

  • Acestea sunt pur si simplu SRL-uri ce actioneaza ca si SSIF-uri.
  • Nu au capital minim de 200.000 Euro cum se cere prin legislatie.
  • Nu au norme de functionare si regulamente.

2.Odata ce ai facut transferul in contul lor, poti fi sigur ca ai sanse minime sa iti recuperezi banii. Deoarece softul (platforma) pe care se fac tranzactiile nu este reliefata in piata reala. Tu ai doar acces la platforma interna a companiei si nu pe piata reala.

Asa ca in momentul in care tu vrei sa cumperi de exemplu Euro si sa vinzi USD, tu de fapt ai ca adversar propriul intermediar. Ce sanse sunt ca tu sa castigi?

3.Nu au birouri deci gaseste-i daca poti!

Concluzia este ca daca doriti a investii in pietele de capital, oricare ar fi acestea(BVB,Sibex,Piete Externe,Forex,etc) este mult mai sigur sa apelati la firme specializate in servicii de acest tip.Acestea sunt mult mai siguri in ceea ce priveste acoperirea sumelor din conturile dumneavoastra si sunt supravegheate de catre CNVM.

Share and Enjoy !

Shares